Business Internaţional

Bombardier, implicat în două procese de notorietate, între care unul cu Ion Ţiriac care solicită despăgubiri de 3,2 mil. dolari

Bombardier, implicat în două procese de notorietate, între care unul cu Ion Ţiriac care solicită despăgubiri de 3,2 mil. dolari

Autor: Dumitrescu Anca

24.02.2011, 09:59 52

Gigantul aeronautic canadian Bombardier este implicat în douăprocese de notorietate, între care unul cu omul de afaceri IonŢiriac, care solicită despăgubiri de 3,2 milioane de dolari pentrunerespectarea termenilor contractuali de vânzare a unui avion,relatează publicaţia Montreal Gazette.

Ţiriac a dat în judecată Bombardier în 2008, în urma unuiaccident produs în fabrică în timpul lucrărilor de finalizare aavionului Global 5000 comandat în 2005.
Omul de afaceri susţine că a plătit în avans 20 de milioane dedolari, din preţul total de 30 de milioane de dolari.

O serie de probleme şi discrepanţe au dus la întârzierealucrărilor la avion, astfel încât Ţiriac a fost nevoit să anuleze ocomandă pentru vopsire, în Germania, de 190.000 de dolari.
Apoi, lucrurile s-au înrăutăţit, potrivit reclamaţiei făcute deomul de afaceri în justiţie.
Angajaţii Bombardier "au pierdut practic controlul uşii principalea avionului", care s-a prăbuşit şi a retezat balustrada şi scaraaparatului.

Ţiriac cere 3,2 milioane de dolari, pentru acoperireacosturilor, dobânzilor şi daunelor.
Avocatul lui Ţiriac, Attison L. Barnes III de la firma de avocaturăWiley Rein din Washington, nu a putut fi contactat pentrucomentarii.

În celălalt caz, producătorul de avioane este acuzat deneglijenţă, în urma unui accident aviatic produs în urmă cu doi aniîn Statele Unite, în apropiere de Buffalo N.Y., în care şi-aupierdut viaţa 49 de persoane aflate la bord şi o alta la sol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO