Business Internaţional

Banca Centrală Europeană menţine ratele dobânzilor la nivelul istoric de 4%. Toate speranţele economiştilor se îndreaptă acum spre luna iunie: „Pentru moment, BCE s-a angajat practic să reducă dobânzile în iunie”

Banca Centrală Europeană menţine ratele dobânzilor la...

Autor: Valeriu Dănilă

11.04.2024, 16:04 176

Banca Centrală Europeană a decis joi să menţină constante ratele dobânzilor pentru a cincea şedinţă consecutivă, în anticiparea unei potenţiale taieri în iunie, scrie CNBC.

„Dacă Consiliul Guvernatorilor consideră că dinamica şi perspectiva inflaţiei este una bună, ar deveni oportună o relaxare a politicii monetare”, se arată în comunicatul emis de BCE.

Este pentru prima dată când instituţia menţionează posibilitatea reducerii dobânzilor într-un comunicat dat publicităţii.

Banca Centrală Europeană a decis treptat majorarea dobânzilor până la un nivel record de 4% în luna septembrie, de atunci nivelul acestora a rămas neschimbat.

Analiştii prognozează luna iunie ca fiind momentul în care dobânzile ar putea fi reduse, imediat după comunicatul BCE privind prognoza inflaţiei pe termen mediu.

„Pentru moment, BCE s-a angajat practic să reducă dobânzile în iunie”, a declarat Hussain Mehdim, director of investment strategy la HSBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO