Business Internaţional

Banca centrală a Germaniei revizuieşte în scădere prognoza de creştere economică pentru 2012 la 0,5%-1%

Banca centrală a Germaniei revizuieşte în scădere prognoza de creştere economică pentru 2012 la 0,5%-1%
21.11.2011, 15:14 171

Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a redus luni prognoza de creştere economică pentru anul viitor la 0,5-1%, de la estimarea anterioară, din luna iunie, de 1,8%, acuzând impactul crizei datoriilor de stat din zona euro asupra exporturilor, transmite Bloomberg.

"Deteriorarea semnificativă a cererii externe, cuplată cu nervozitatea pieţelor financiare generează un teren mai dificil pentru economia germană în lunile următoare", se arată în bueltinul lunar al Bundesbank.

Există riscuri "grele" pentru prognoză şi nu poate fi exclusă o perioadă de "slăbiciune economică pronunţată" dacă criza datoriilor de stat se va agrava, avertizează banca centrală germană.

Germania, cea mai mare economie europeană, a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere de 0,5% a Produsului Intern Brut faţă de perioada aprilie-iunie.

Bundesbank nu a comentat pe marginea prognozei de creştere economică pentru acest an, de 3,1%.

Criza datoriilor de stat determină multe guverne din zona euro să implementeze măsuri tot mai dure de austeritate, afectând astfel cea mai mare piaţă de export a Germaniei.

Comenzile industriale şi producţia Germaniei au scăzut în septembrie, iar încrederea investitorilor a scăzut în noiembrie la minimul ultimilor trei ani, potrivit celor mai recenţi indicatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO