Business Internaţional

Atac cibernetic asupra reţelei Casei Albe comis de hackeri care lucrează pentru statul rus

Atac cibernetic asupra reţelei Casei Albe comis de...

Autor: Ioana Bojan

29.10.2014, 13:34 130

Potrivit unor oficiali de la Casa Albă, hackerii nu au avariat nici un sistem în momentul în care au pătruns în reţeaua neclasificată a preşedinţiei, iar până în prezent nu există dovezi conform cărora hackerii ar fi reuşit să pătrundă şi în reţeaua clasificată. Atacul informatic comis în ultimele săptămâni a avut ca rezultat întreruperea temporară a anumitor servicii, iar echipele de securitate cibernetică depun în continuare eforturi pentru a limita intruziunea.

FBI, Secret Service şi Agenţia de Securitate Naţională sunt implicate în această investigaţie. Oficialii de la Casa Albă nu comentează cu privire la autorii atacului informatic şi nici asupra eventualelor date sustrase. "Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă", a declarat un oficial al Casei Albe.

În cazul Casei Albe, natura ţintei este în concordanţă cu o campanie susţinută de un stat, au declarat sursele citate. Intruziunea a fost descoperită în urmă cu două-trei săptămâni, potrivit surselor.

Oficialii americani au fost alertaţi cu privire la atacul informatic de un aliat, potrivit unor surse. Companiile de securitate au identificat recent campanii de spionaj cibernetic conduse de hackeri ruşi care ar lucra pentru guvern. Printre ţinte au figurat NATO, Guvernul ucrainean şi companii de securitate americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO