Business Internaţional

Angajati ai VW acuzati de coruptie

25.07.2006, 17:56 23

Oficialii companiei Volkswagen, cel mai mare producator de autovehicule din Europa, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca doi manageri si un fost angajat sunt cercetati de un tribunal din Frankfurt, in urma unor suspiciuni de luare de mita.
Unul dintre manageri lucreaza in prezent la Audi, iar celalalt la Volkswagen, in timp ce fostul angajat facea parte tot din conducerea VW, a declarat Hartwig von Sass, purtatorul de cuvant al companiei. Producatorul auto coopereaza cu autoritatile, au declarat oficialii grupului german, fara a oferi mai multe detalii, scrie International Herald Tribune.
Cei trei au primit 160.000 de euro (203.000 de dolari) fiecare de la distribuitorul francez de componente auto Faurecia. La perchezitia locuintei unuia dintre cei trei s-au gasit 70.000 de euro cash ascunsi intr-o magazie.
Conform cotidianului german Frankfurter Rundschau ancheta porneste de la platile ilegale facute de Faurecia catre unii directori din cadrul VW pentru facilitarea obtinerii unui contract cu producatorul auto german. Acelasi cotidian a dezvaluit faptul ca in aceasta tranzactie ilegala au fost implicate aproximativ 20 de persoane.
"Cei doi angajati ai Volkswagen au fost suspendati din functie pana la finalizarea acestei anchete", a declarat un purtator de cuvant al VW.
"Pot confirma ca in acest moment un angajat al Faurecia este anchetat de catre autoritati. Compania va coopera cu organismele abilitate pentru rezolvarea acestui caz, dar nu putem face niciun comentariu pe aceasta tema", a declarat un purtator de cuvant al companiei franceze.
Producatorul auto francez Peugeot Citroen detine pachetul majoritar al Faurecia.
O investigatie interna a celor de la Volkswagen a scos la lumina faptul ca si alti manageri din cadrul grupului s-au folosit de aceleasi metode pentru a se imbogati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO