Business Internaţional

Afacerea Hypo/Bank Austria, moarta inainte de a se naste?

15.08.2000, 00:00 18



HypoVereinsbank a precizat ca nu este dispusa sa modifice termenii initiali ai ofertei de preluare a Bank Austria, chiar daca organismul austriac de reglementare a pietei achizitiilor si fuziunilor se va pronunta impotriva acestei actiuni.

Comisia de supraveghere a preluarilor, condusa de un fost presedinte al Erste Bank, a inceput saptamana trecuta audierile partilor implicate in tranzactie.

Consilierii juridici ai HypoVereinsbank au dat asigurari ca oferta germana nu intra sub incidenta reglementarilor austriece.

aedinta de tranzactionare bursiera de vineri a adus o apropiere sensibila a valorii de piata a actiunilor celor doua banci, reflectand increderea investitorilor ca procesul de preluare va continua conform planului initial.

Banca Austria si HypoVereinsbank au insistat ca tranzactia in care sunt implicate sa iasa de sub prevederile reglementarilor care vizeaza protectia actionarilor minoritari.

Motivatia acestei solicitari consta in faptul ca actiunile bancii austriece vor fi intr-o prima faza retrase de pe bursa, inaintea preluarii de catre HypoVereinsbank, pentru a fi apoi relistate la o noua valoare, mai ridicata. Expertii juridici austrieci resping insa aceasta propunere nefiind de acord cu argumentatia prezentata.

Potrivit comentariilor din cotidianul austriac Die Presse, chiar daca Hypo ar accepta alternativa preluarii de actiuni contra bani gheata, actionarii independenti ai Bank Austria nu ar avea foarte mult de castigat, in conditiile in care legea austriaca prevede ca suma minima oferita in bani, in cazul unei preluari de actiuni, sa fie media cotatiilor bursiere din ultimele sase luni sau 85% din pretul maxim inregistrat de actiunile bancii pe parcursul anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO