Business Internaţional

Acţionarii Transat au acceptat oferta de 540 milioane de dolari din partea Air Canada

Acţionarii Transat au acceptat oferta de 540 milioane de...

Autor: Laura Albu

25.08.2019, 18:35 102

Acţionarii Transat au votat majoritar în favoarea ofertei Air Canada pentru grupul de agrement, într-un acord se află acum în aşteptarea aprobărilor de reglementare din partea autorităţilor interne şi europene, transmite Reuters.

Air Canada a oferit 540,70 milioane de dolari pentru compania de turism, care administrează firma de transport aerian, Air Transat.

Air Canada şi-a mărit suma iniţială de 13 milioane de dolari canadieni pentru o acţiune Transat, obţinând sprijinul celui mai mare acţionar al operatorului turistic Letko Brosseau.

Cel mai mare operator de transport din Canada a declarat că achiziţia Transat îi va consolida activitatea în domeniul călătoriilor de agrement după încheierea acordului, care este de aşteptat să se fie încheiat în 2020.

În ciuda ofertelor altor rivali, inclusiv ale unui grup imobiliar din Montreal, şeful executivului Transat, Jean-Marc Eustache, le-a spus acţionarilor că: „Oferta Air Canada a fost singura propunere viabilă”.

Omul de afaceri şi fostul politician din Quebec, Pierre Karl Peladeau, a spus că va vota împotriva ofertei Air Canada şi are în vedere să facă o ofertă separată alături de alţi parteneri în cazul în care acordul eşuează. Peladeau deţine o participaţie de 1,6% în Transat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO