Business Internaţional

Actavis, interesata de o divizie a Merck

01.02.2007, 19:24 16

Compania farmaceutica islandeza Actavis Group a anuntat ca este interesata de divizia de medicamente generice a producatorului german Merck. Actavis incearca astfel sa devina cel de-al treilea mare producator de medicamente din lume, scrie Bloomberg.
Actavis a cerut mai multe informatii din partea Merck inainte de a lua o decizie finala, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Halldor Kristmannsson. El a refuzat sa spuna cand se vor incheia procedurile. Actiunile Actavis au crescut dupa anunt cu 0,4 koroane (0,004 euro), adica mai putin de 1%, ajungand la 70,6 de koroane (0,79 euro) in Reykjavik.
Pentru Actavis, achizitia ar insemna detinerea unei cote de 5% din piata globala a medicamentelor generice, cu venituri estimate la 3,2 mld. euro, a declarat Kristmansson. Actavis, care are sediul aproape de capitala Islandei cauta noi tinte de achizitie dupa ce a pierdut Pliva din Croatia in septembrie pentru ca Barr Pharmaceuticals a facut o oferta mai mare.
"Are sens din punct de vedere geografic", a declarat Frances Cloud, specialist farmaceutic la Nomura Code din Londra. Actavis ar putea combina operatiunile din Europa de Est cu pozitia de lider a Merck in tari precum Franta si ar putea prelua de la Merck abilitatea de a produce ingrediente farmaceutice active, a declarat el. Divizia ar putea fi vanduta pentru aproape 4 mld. euro, a estimat Cloud. Actavis se pozitioneaza printre primele sase companii farmaceutice generice, la nivel mondial. Din 1999 pana in prezent, compania a achizitionat 25 de companii farmaceutice.
Pe plan local Actavis a cumparat anul trecut producatorul de medicamente oncologice Sindan Bucuresti, in urma unei tranzactii de 147,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO