Business Internaţional

Accidentul aviatic din Columbia ar fi fost cauzat de lipsa combustibilului

Accidentul aviatic din Columbia ar fi fost cauzat de...

Autor: Mircea Olteanu

01.12.2016, 09:01 195

În cursul discuţiei cu turnul de control, pilotul aeronavei a solicitat de mai multe ori permisiunea de a ateriza din cauza "problemelor cu combustibilul", însă nu indicat în mod formal că ar fi vorba de o situaţie de urgenţă. Un controlor de trafic aerian i-a explicat că un alt avion, care avea probleme tehnice, deja se pregătea de aterizare şi avea prioritate, aşa că a cerut pilotului să aştepte şapte minute.

Înregistrarea arată pilotul devenind tot mai disperat, semnalând "avarii electrice totale, în lipsa combustibilului", cu puţin timp înainte de prăbuşire. Înainte ca înregistrarea să ia sfârşit, pilotul spune că se află la o altitudine de 2,743m.

În acel moment, controlorul de trafic aerian a sesizat gravitatea situaţiei şi a cerut celuilalt avion să abandoneze manevrele de aterizare pentru a face loc aeronavei, însă prea târziu.

Înregistrările audio, cât şi lipsa unei explozii în momentul impactului, par să indice lipsa combustibilului drept cauza prăbuşirii avionului.

Şaptezeci şi una de persoane au murit în urma prăbuşirii de marţi a avionului care transporta membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, iar şase au supravieţuit.

"Operaţiunile de căutare şi salvare au permis găsirea a 71 de trupuri şi 6 supravieţuitori", potrivit Unităţii Naţionale de Gestionare a Riscurilor şi Catastrofelor, scrie BBC News online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO