Business Internaţional

5 mil. dolari, cea mai mare "şpagă" dată pentru un loc de muncă

5 mil. dolari, cea mai mare "şpagă" dată pentru un loc de muncă

Autor: Paul Comşa

13.09.2011, 16:22 2298

Cât de mult poate costa o aplicaţie pentru un loc de muncă? Răspunsul la această întrebare îl poate da Ted Weschler, director al Peninsula Capital Advisors, un fond de investiţii din Virginia. El a plătit nu mai puţin de 5,2 mil. dolari (3,82 mil euro) în cadrul a două licitaţii pentru a cina cu un guru al finanţelor mondiale, multimiliardarul Warren Buffett.

Colaborarea dintre cei doi se pare că nu s-a rezumat doar la transmiterea solniţei de sare în timpul meselor, deoarece Buffett i-a oferit lui Weschler un nou loc de muncă. Astfel, el îl va ajuta pe un alt nou angajat cu experienţă în domeniu, Todd Combs, să administreze fondul de investiţii Berkshire Hathaway de 66 mld. dolari (48,5 mld. euro) deţinut de Buffett.

"După ce Buffett nu va mai fi director executiv, Todd şi Ted - posibil ajutaţi de de un alt director - vor avea responsabilitatea întregului capital şi a portofoliului de investiţii deţinut de Berkshire, fiind îndrumaţi de directorul executiv de atunci şi de consiliul de administraţie", afirmă compania Berkshire într-un comunicat de presă.

Angajarea celor doi vine după ce la începutul acestui an unul din favoriţii lui Buffett pentru a prelua Berkshire, David Sokol, a recomandat cumpărarea unei companii unde s-a descoperit ulterior că acesta avea acţiuni, o tranzacţie calificată de multimiliardar "inexplicabilă" şi "de neiertat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO