Business Hi-Tech

Xbox a depasit Playstation 2 in aprilie

11.05.2004, 00:00 12

Consola de jocuri realizata de Microsoft, Xbox, incepe sa puna probleme serioase liderului pietei, PlayStation 2 de la Sony, inregistrand vanzari mai bune in luna aprilie 2004, in special gratie unei reduceri de preturi.
Considerata la inceput a fi numai "un moft" al gigantului software, consola Xbox si-a gasit rapid locul pe piata si tinde sa devina cel mai bine vandut produs din domeniu, arata studiile realizate de NPD Group si American Technology Research. Xbox a fost ajutata nu numai de reducerea de pret, ci si de lansarea unei serii intregi de jocuri foarte populare, care nu pot fi jucate decat pe consola Microsoft. Printre acestea se numara Halo 2, Full Spectrum Warrior, Splinter Cell: Pandora Tomorrow, Ninja Gaiden si altele.
Microsoft urmeaza sa anunte de asemenea mai multe aliante strategice care vor spori popularitatea Xbox, spun analistii. In primul rand, gigantul software va apela la aliatul sau traditional in lumea jocurilor, Electronic Arts, cel mai mare producator din lume la ora actuala. De asemenea, gigantul software discuta cu IBM, ATI Technologies, M-Systems si alti producatori de hardware dezvoltarea unor cipuri optimizate pentru jocuri care sa fie introduse in consola. Specialistii spun ca urmatoarea versiune de Xbox, care va fi cu siguranta mai performanta, va aparea in 2005.
Sony pariaza totul pe noua sa consola de jocuri, PlayStation PSX, si urmeaza sa lanseze o consola mobila pentru a contracara Nintendo, al treilea jucator din piata, care insa este lider pe segmentul consolelor mobile.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO