Business Hi-Tech

Xbox 360 - noua generatie de console video debuteaza azi

22.11.2005, 19:41 17

O noua generatie de console pentru jocurile video isi face debutul pe piata astazi, o data cu lansarea Xbox 360 a Microsoft, care va fi disponibila in prima etapa doar in Statele Unite, insa va ajunge in Europa dupa 2 decembrie.

Compania lui Bill Gates a reusit de aceasta data sa ia fata concurentei, lansand Xbox 360 inainte de PlayStation 3 a lui Sony sau de Nintendo Revolution. Anul acesta, piata mondiala de console pentru jocuri video a adunat incasari totale de peste 25 de miliarde de dolari (21,2 miliarde de euro). "Este un razboi total si va dura cativa ani de acum inainte", a declarat un analist al Jupiter Research.

Sony continua sa domine piata mondiala a consolelor, cu Playstation, iar compania a lansat anul acesta si varianta portabila, PSP, atacand suprematia Nintendo pe partea de jocuri video la purtator. Microsoft nu are deocamdata un produs destinat celor care calatoresc des. Cel mai mare producator de software din lume a preferat sa incerce realizarea unei console de jocuri care sa deopaseasca un PC multimedia obisnuit. "Este cea mai puternica consola realizata vreodata", a declarat un oficial al Microsoft. Poate fi folosita de asemenea ca DVD-player, ca statie Hi-Fi cu redare MP3, are grafica avansata si merge obligatoriu cu un televizor cu ecran plat si diagonala peste 70 de centimetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO