Business Hi-Tech

VIDEO. Sfatul primit de Cătălin Rus, cofondator al fintech-ului Prime Dash, de la un bancher de investiţii: Trebuie să laşi la graniţă depresia asta naţională, pe care o vedem la toţi românii când vin afară. Trebuie să visezi mare şi să arăţi asta

Autor: Adrian Seceleanu

12.02.2024, 11:00 324

Cătălin Rus a povestit cum un pitch de 3 minute la un eveniment din Londra a schimbat parcursul start-up-ului, care e acum parte din proiecte cu potenţial uriaş în Orientul Mijlociu.

Antreprenorii români trebuie să înveţe să lase la graniţa „depresia naţională“ care îi caracterizează - adică incapacitatea de a „visa mare“ şi de a transmite acest lucru atunci când susţin prezentări în faţa investitorilor la evenimente din străinătate. Acesta unul dintre sfaturile primite de Cătălin Rus,  cofondator al fintech-ului Prime Dash din Oradea, de la doi bancheri de investiţii - un român şi un polonez - înaintea participării la un eveniment din Londra, care s-a dovedit a fi unul de cotitură pentru evoluţia companiei. Cătălin Rus a povestit în cadrul emisiunii ZF IT Generation detalii despre cum a ajuns compania să fie parte acum în proiecte cu un potenţial uriaş în Orientul Mijlociu, împreună cu companii din portofoliul fondului american de investiţii JC Flowers, şi despre cât de importantă este pregătirea participării la evenimente externe.

„Totul a pornit în primăvara anului 2022, după ce am terminat programul InnovX-BCR şi am avut curajul să aplicăm la un program de pitching în Londra, la Fintech Week London. Au fost cinci fintech-uri selectate să susţină un pitch pe scenă, noi fiind unul dintre ele. Ne-a ajutat şi foarte mult ce făcuserăm cu InnovX-BCR, dar a trebuit să ne recalibrăm pentru Londra“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO