Business Hi-Tech

VIDEO. Fintech-ul Fagura din Republica Moldova a câştigat grupa Scaleups a acceleratorului InnovX BCR, ediţia 2021-2022. Start-up-ul a primit şi premiul ZF IT Generation Star, oferit de ZF

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.02.2022, 23:28 461

Start-up-ul Fagura din Republica Moldova, care a creat o platformă prin care oferă împrumuturi dar şi posibilitatea de a investi în aceste credite (P2P lending), a câştigat grupa Scaleups a acceleratorului InnovX BCR, ediţia 2021-2022. Start-up-ul a primit şi premiul “ZF IT Generation Star” - oferit de Ziarul financiar, care îi va asigura companiei o prezenţă extinsă în cadrul emisiunii ZF dedicate ecosistemului de start-up-uri. De asemenea, Fagura a câştigat şi un premiu din partea Mindspace, partener al InnovX-BCR.

Reprezentanţii start-up-ului Fagura au în plan să dezvolte un marketplace de credite, bazat pe tehnologia p2p lending, unde se întâlnesc oamenii în căutare de împrumuturi la un procent mai mic decât pe piaţa financiară cu investitorii interesaţi de un profit mai consistent faţă de depozitele bancare, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

„În perspectivă, vom adăuga treptat noi servicii financiare pentru ca Fagura să devină o bancă online, cu potenţial de scalare şi gata de lansare pe noi pieţe”.
Locul doi în cadrul grupei a fost câştigat de STEMI din Slovacia - companie care creează instrumente pentru paramedici şi medici profesionişti care gestionează pacienţii în cele mai sensibile cazuri de atac de cord, accident vascular cerebral şi traumatisme, iar locul trei de OLSTRAL - producător de piese pentru aviaţie, apărare şi spaţiu, locul patru de ICS International Cooling Systems –specializată în proiectarea şi execuţia de instalaţii de răcire, filtrare şi tratare a apei iar locul 5 de Headlight Solutions - dezvoltator de soluţii software şi hardware care furnizează produse şi soluţii tehnologice B2B, care oferă computere ecranate, computere All-in-One, terminale self-service, sisteme de conferinţă sau software elaborat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO