Business Hi-Tech

Unul din doi români are în plan să îşi cumpere un laptop sau un TV în următoarele trei luni

Unul din doi români are în plan să îşi cumpere un...

Autor: Cristina Roşca

06.11.2012, 18:45 513

Circa unul din doi români (40,8%) consideră că în următoarele trei luni ar putea să îşi cumpere un produs pentru casă. Cei mai mulţi (13,9%) se gândesc să îşi achiziţioneze un laptop în timp ce 12,6% vor o maşină de spălat iar 12,2% un frigider. Pe listă se mai află mobila, aspiratoarele, uscătoarele de haine, televizoarele şi aragazele.

Există însă şi 30% dintre români care consideră că următoarele trei luni nu sunt o perioadă propice pentru achiziţia de astfel de produse.

Totuşi, numărul mare al româniloc care sunt dispuşi să facă o achiziţie de această natură în urătoarea perioadă indică faptul că deşi românii sunt în continuare precauţi sunt mai dispuşi să cheltuie bani.

Consumul a început în acest an să dea semne de revenire după ce în ultimii trei ani a scăzut cumulat cu aproape 20%. Astfel, în primele luni din an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, consumul a avansat cu circa 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO