Business Hi-Tech

Lenovo lansează un nou laptop pentru clienţii premium ThinkPad X1 Carbon

30.09.2012, 19:34 295

Lenovo, al doilea mare producător de computere personale din lume, lansează pe piaţa din România noul model de laptop pentru categoria de clienţi premium, ThinkPad X1 Carbon. Noul model, care este cel mai performant ultrabook din gama ThinkPad, are 1,35 kg, un ecran de 14 inci şi 4 GB RAM.

Noul model va fi disponibil pentru clienşii din România la un preţ de aproximativ 1.500 de euro, care depinde şi de configuraţia aleasă, şi poate ajunge la aproximativ 1.800 de euro. Potrivit reprezentanţilor Lenovo, acest model este cel mai uşor laptop cu ecran de 14 inci din lume, în comparaţie cu modele care au aceeaşi dimensiune a ecranului precum Dell XPS 14Z, HP Envy 14 Spectre sau Samsung Series 5 14-in, în principal datorită constructţiei din fibră de carbon.

"NoulX1 Carbon este cel mai performant model ThinkPad din acest moment, iar cei 20 de ani de inovaţie sunt perfect reprezentaţi de acest laptop care duce mai departe limitele ingineriei de vârf şi ale rafinamentului. Este (...) dedicat profesioniştilor," a declarat Aurel Neţin, directorul general Lenovo România, Bulgaria şi Republica Moldova.

O dată cu împlinirea a 20 de ani de la primul laptop din gama ThinkPad, destinată în primul rând oamenilor de afaceri şi companiilor, Lenovo mai lansează şi o tabletă ThinkPad Tablet 2 şi un Ultrabook ThinkPad T340u.

Neţin este rezervat în declaraţiile privind vânzările de tablete, afirmând că nu aşteaptă ca acest segment să aibă o cotă de piaţă mai mare de 10-15%. El spune că în general clienţii aleg smartphone-urile, computerele personale şi apoi tabletele.

Lenovo, care are un business la nivel mondial de aproximativ 30 miliarde de dolari, a achiziţionat în 2005 divizia de computere personale IBM şi este prezentă în peste 160 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO