Business Hi-Tech

UE se va alinia la Romania in "problema spam"

11.12.2001, 00:00 19



Ministrii de telecomunicatii din UE au cazut de acord la sfarsitul saptamanii trecute ca mesajele e-mail si mesajele text nesolicitate (spam) sa fie interzise printr-o noua lege referitoare la protectia datelor.

De aceasta data, UE se va alinia la Romania (sic!), deoarece un proiect de lege asemanator este depus la Parlamentul Romaniei de peste o luna de zile.

De asemenea, potrivit agentiilor internationale de presa, ministrii au convenit sa permita autoritatilor accesul la evidenta mesajelor e-mail si apelurilor telefonice.

Aceasta pozitie este insa in contradictie cu Parlamentul European, care a votat, acum doua saptamani, pentru un control mai strict al accesului la inregistrari si impotriva interzicerii spam-ului.

Ministrul belgian al telecomunicatiilor, care a prezidat intalnirea la care s-a luat hotararea interzicerii spam-ului, nu a facut publica formularea exacta a acordului si a atentionat ca negocierile cu Parlamentul vor fi "dure".

aefii de state din Uniunea Europeana au hotarat anul trecut sa adopte o legislatie agresiva, pentru ca in zece ani Europa sa devina cea mai competitiva economie din lume.

Unul dintre elementele convenite a fost definitivarea legislatiei in domeniul telecomunicatiilor - inclusiv problemele legate de datele personale si transferul acestora - pana la sfarsitul acestui an.

In plus, ministrii au cazut de acord asupra unei baze legale de utilizare a cookies-urilor, cerandu-le site-urilor web sa-si anunte vizitatorii electronici ca li se vor copia cookies in PC-uri.

Reamintim ca in urma cu doi ani, Comisia Europeana a obligat furnizorii de servicii sa distruga inregistrarile referitoare la accesul Internet, mesajele e-mail si convorbirile telefonice la sfarsitul fiecarei perioade de facturare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO