Business Hi-Tech

Triantafyllou, vicepreşedinte al Eutelsat: Implementarea televiziunii digitale va fi o provocare pentru România. VIDEO

25.09.2014, 20:15 100

Implementarea televiziunii digitale va fi o provocare pentru România din cauza proceselor birocratice ÅŸi a posibilelor probleme cu bugetul disponibil, a declarat Live Apostolos Triantafyllou, vicepreÅŸedinte pentru vânzări al companiei de comunicaÅ£ii prin satelit Eutelsat Ã®n cadrul unei ediÅ£ii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinÅ£a International Digital Forum 2014.

"Procesele sunt birocratice, procesul în sine este greoi ÅŸi nu se ÅŸtie încă dacă bugetul este suficient pentru a acoperi toate cheltuielile, ceea ce ar putea rezulta în două aspecte  fie va fi oferit un nivel mai scăzut al infrastructurii, fie vor fi întârzieri peste termenul de 17 iunie", a spus Apostolos Triantafyllou.

Ce a mai spus reprezentantul Eutelsat la ZF Live:

* Cred că implementarea televiziunii digitale va fi o provocare, pentru că nu avem timpul de partea noastră. Când spun că este o provocare vorbesc din experienţa.

* Voucherele pe care statul ar putea să le ofere locuitorilor din zonele defavorizate reprezintă de fapt o decizie politică. Este adevărat că statul nu va putea să subvenÅ£ioneze un pachet DTT complet, însă o contribuÅ£ie de circa 100 de euro ar putea fi foarte folositoare. O altă opÅ£iune pe care ar putea să o adopte statul este să ofere consumatorului final un pachet de bază, să zicem acces la posturile naÅ£ionale, iar utilizatorul să opteze pentru orice alte canale pe care le doreÅŸte contra cost. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO