Triantafyllou, vicepreşedinte al Eutelsat: Implementarea televiziunii digitale va fi o provocare pentru România. VIDEO

Ziarul Financiar 25.09.2014

Implementarea televiziunii digitale va fi o provocare pentru România din cauza proceselor birocratice şi a posibilelor probleme cu bugetul disponibil, a declarat Live Apostolos Triantafyllou, vicepreşedinte pentru vânzări al companiei de comunicaţii prin satelit Eutelsat în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii ZF Live, transmise de la conferinţa International Digital Forum 2014.

"Procesele sunt birocratice, procesul în sine este greoi şi nu se ştie încă dacă bugetul este suficient pentru a acoperi toate cheltuielile, ceea ce ar putea rezulta în două aspecte  fie va fi oferit un nivel mai scăzut al infrastructurii, fie vor fi întârzieri peste termenul de 17 iunie", a spus Apostolos Triantafyllou.

Ce a mai spus reprezentantul Eutelsat la ZF Live:

* Cred că implementarea televiziunii digitale va fi o provocare, pentru că nu avem timpul de partea noastră. Când spun că este o provocare vorbesc din experienţa.

* Voucherele pe care statul ar putea să le ofere locuitorilor din zonele defavorizate reprezintă de fapt o decizie politică. Este adevărat că statul nu va putea să subvenţioneze un pachet DTT complet, însă o contribuţie de circa 100 de euro ar putea fi foarte folositoare. O altă opţiune pe care ar putea să o adopte statul este să ofere consumatorului final un pachet de bază, să zicem acces la posturile naţionale, iar utilizatorul să opteze pentru orice alte canale pe care le doreşte contra cost.