Business Hi-Tech

Tranzacţie pe piaţa de distribuţie IT&C: ciprioţii de la Logicom preiau compania locală Gemini SP

Tranzacţie pe piaţa de distribuţie IT&C: ciprioţii de...

Autor: Ioana Nita

04.08.2017, 00:07 1860

Logicom, subsidiara locală a grupului de distribuţie cu acelaşi nume din Cipru, va prelua în totalitate ope­ra­ţiu­nile competitorului său direct Gemi­ni SP, în urma tran­zacţiei urmând să re­zul­te o companie cu afa­ceri anuale de peste 150 mil. lei care va intra în top 10 ju­cători din industrie.

„Logicom Informa­tion Technolo­gy SRL a sem­nat un preacord de achi­zi­ţie a companiei de dis­tribuţie IT Gemini SP SRL“, con­form unui anunţ al Logi­com. „La data finali­zării tran­zac­ţiei Logicom, va plă­ti Ge­mi­ni 500.000 de euro şi valoarea bunurilor care se vor afla pe stoc pentru o pe­rioa­dă de mai puţin de 6 luni de zile. Această su­mă este estimată la 3 mi­lioa­ne de euro. O altă sumă de 100.000 de euro va fi achi­ta­tă după cinci ani de la fi­nalizarea tran­zacţiei“, conform anun­ţului Logicom.

Logicom, unul dintre cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa locală de distri­buţie, va prelua Gemini SP de la an­tre­prenorii români Vlad şi Sanda Maican, care au fondat compa­nia în 1992.

Logicom a înregistrat anul trecut afa­ceri de 83 mil. lei, în scădere cu 19% faţă de 2015, în timp ce Gemini SP avut o cifră de afaceri netă de 70,3 mil. lei, plus 2,5%.

În ceea ce priveşte pro­fitabilitatea, doar Ge­mi­ni a avut anul trecut pro­fit, va­loa­rea netă a aces­tuia fiind de de 20.684 de lei, cel mai mic însă din anul 2002 până în prezent. În schimb, Logicom a înre­gis­trat o pierdere pierdere netă de 0,7 milioane de lei în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO