Business Hi-Tech

Topul preliminar al retailerilor GSM de pe piaţa locală după cifra de afaceri din 2015

Topul preliminar al retailerilor GSM de pe piaţa locală...

Autor: Adrian Seceleanu

08.06.2016, 00:06 804
Cifra de afaceri a celor mai mari 8 retaileri de telecom de pe piaţa locală a crescut anul trecut cu 6%, la 446,6 mil. lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 25%, la 14,4 mil. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor ra­portate de companii la Ministerul Finan­ţelor Publice pentru anul 2015.
 
Topul nu include datele pentru com­pania Germanos – membră a grupului Tele­kom România, care va fi cel mai probabil şi în 2015 liderul pieţei după cifra de afaceri, în condiţiile în care datele din bilanţul pe 2015 nu sunt disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Arsis Trading, al doilea jucător din piaţă şi cel mai mare lanţ de magazine de telecom controlat de un antreprenor român, a reuşit să-şi majoreze anul trecut cifra de afaceri, însă a raportat un profit net mai mic cu 75%, conform datelor de la Finanţe. Arsis Trading este controlat de antreprenorul Radu Mirea din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO