ZF 24

Topul revizuit al retailerilor GSM: primii zece jucători au avut afaceri de 164 mil. euro

Topul revizuit al retailerilor GSM: primii zece jucători...

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2014, 15:18 736
Cei mai mari zece jucători de pe piaţa locală de retail de telefonie mobilă şi accesorii au avut anul trecut afaceri cumulate de 164,3 mil. euro faţă de 161,1 mil. euro în 2012, arată o analiză realizată de ZF care include şi rezultatele Arsis Trading, al doilea jucător de pe piaţă, şi reflectă şi întreg businessul clujenilor de la Euro GSM, care au funcţionat începând de anul trecut prin două companii (Euro GSM 2000 şi Euro GSM Impex).
 
Cei zece jucători au avut anul trecut un număr mediu de 2.321 de angajaţi, cu aproape 100 mai puţini decât în anul precedent, arată sursele citate. Dacă liderul pieţei este în continuare Germanos, retailerul controlat integral de Cosmote România, al doilea jucător de pe piaţă este Arsis Trading - partener al Voda­fone, cu un business de peste 30,4 mil. euro, în creştere cu 1% faţă de anul precedent. Arsis Trading, un business controlat de antreprenorul local Radu Mirea, a reuşit să-şi majoreze anul trecut de aproape patru ori profitul net, la 840.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO