Business Hi-Tech

Sony ieftineşte consola de jocuri PSP

Sony ieftineşte consola de jocuri PSP. Retailerii români vând mai scump decât preţul recomandat de japonezi

Autor: Ştefan Vrabie

11.04.2011, 14:34 858

Compania japoneză Sony a redus preţurile,inclusiv în România, pentru consolele portabilePlayStation cu 24%, preţul recomandat la vânzare pepiaţa locală fiind de 549,99 lei, potrivit oficialilor SonyComputer Entertainment Europe (SCEE). De asemenea,jocurile din seria Essentials vor fi disponibile începând cu preţulde 49,99 lei.

"Reducerile de preţuri au ca scop creşterea adoptării consolei înEuropa", a declarat Satoshi Fukuoka, purtătorul de cuvânt aldepartamentului PSP Sony. Reducerea preţurilor pentru consolele PSPar putea fi un prim pas al companiei Sony în strategia de lansare anoii console portabile PS numită NGP. Noua consolă ar putea fiintrodusă pe piaţă pâna la la inceperea sezonului de cumpărături desărbători, a spus Jack Tretton, preşedintele Sony America.

În ciuda anunţului Sony, retailerii localicontinuă să vândă consola la preţuri mai mari, potrivit datelor depe paginile web ale companiilor.

Altex vinde consola cu 699 lei, Domo cu 643 lei iar Flanco areconsola pe lista de oferte la preţul de 729 lei.

Retailerii online locali printre care Emag, Pcfun, Evomag şiCel, au de asemenea preţuri cuprinse între 713 şi 730 de lei pentruconsola portabilă PlayStation.

UPDATE 12aprilie

Potrivit datelor comunicate marţi redacţiei ZF de către Flancopreţul consolei de jocuri Sony este, în realitate, în magazinelefirmei, de 599 de lei şi nu de 729 de lei. Preţurile practicate deFlanco pentu consolele Sony erau luni afişate corect în cataloagelecompaniei însă nu fuseseră actualizate şi pe pagina web, de unde acolectat ZF datele privind preţurile practicate de retaileriilocali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO