Sony ieftineşte consola de jocuri PSP

Autor: Ştefan Vrabie 11.04.2011

Compania japoneză Sony a redus preţurile, inclusiv în România, pentru consolele portabile PlayStation cu 24%, preţul recomandat la vânzare pe piaţa locală fiind de 549,99 lei, potrivit oficialilor Sony Computer Entertainment Europe (SCEE). De asemenea, jocurile din seria Essentials vor fi disponibile începând cu preţul de 49,99 lei.

"Reducerile de preţuri au ca scop creşterea adoptării consolei în Europa", a declarat Satoshi Fukuoka, purtătorul de cuvânt al departamentului PSP Sony. Reducerea preţurilor pentru consolele PSP ar putea fi un prim pas al companiei Sony în strategia de lansare a noii console portabile PS numită NGP. Noua consolă ar putea fi introdusă pe piaţă pâna la la inceperea sezonului de cumpărături de sărbători, a spus Jack Tretton, preşedintele Sony America.

În ciuda anunţului Sony, retailerii locali continuă să vândă consola la preţuri mai mari, potrivit datelor de pe paginile web ale companiilor.

Altex vinde consola cu 699 lei, Domo cu 643 lei iar Flanco are consola pe lista de oferte la preţul de 729 lei.

Retailerii online locali printre care Emag, Pcfun, Evomag şi Cel, au de asemenea preţuri cuprinse între 713 şi 730 de lei pentru consola portabilă PlayStation.

UPDATE 12 aprilie

Potrivit datelor comunicate marţi redacţiei ZF de către Flanco preţul consolei de jocuri Sony este, în realitate, în magazinele firmei, de 599 de lei şi nu de 729 de lei. Preţurile practicate de Flanco pentu consolele Sony erau luni afişate corect în cataloagele companiei însă nu fuseseră actualizate şi pe pagina web, de unde a colectat ZF datele privind preţurile practicate de retailerii locali.