Business Hi-Tech

Raluca Burghelea, country managing director al Accenture România: Anul acesta vrem să recrutăm 1.000 de oameni, dintre care 250 în zona de tehnologii, iar restul în zona de operaţiuni. Recrutăm atât în zona de absolvenţi, cât şi în zona de specialişti. La nivel global, grupul Accenture numără 743.000 de angajaţi.

Raluca Burghelea, country managing director, Accenture România: Pe toată zona de tehnologie am observat un apetit mare al clienţilor noştri pentru a continua să investească.. Există o înţelegere că tehnologia este un nucleu în succesul organizaţiilor mari şi atunci prioritizează investiţiile.

Raluca Burghelea, country managing director, Accenture România: Pe toată zona de tehnologie am observat un apetit mare al clienţilor noştri pentru a continua să investească.. Există o înţelegere că tehnologia este un nucleu în succesul organizaţiilor mari şi atunci prioritizează investiţiile.

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.03.2024, 10:00 4103

Accenture România are prezenţă în şase oraşe din ţară - Bucure  Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi şi Braşov În România, compania înregistrează peste 4.000 de angajaţi din 38 de naţionalităţi

Accenture România, subsidiara locală a gigantului irlandezo-american specializat în servicii de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi outsourcing, are în plan să recruteze circa 1.000 de persoane până la închiderea anului său fiscal în august 2024, urmând să ajungă astfel la peste 5.000 de angajaţi. În prezent, în cadrul Accenture România lucrează o echipă de peste 4.000 de angajaţi din 38 de naţionalităţi, compania având prezenţă în şase oraşe din ţară - Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi şi Braşov.

„La nivel naţional, anul acesta (care se va încheia la 31 august 2024 – n.red.) planul este să recrutăm 1.000 de oameni din care circa 250 în zona de tehnologii, iar restul în zona de operaţiuni. Iar din septembrie 2023 până în prezent am recrutat aproximativ 600 de oameni. Recrutăm atât în zona de absolvenţi, cât şi în zona de specialişti. Sunt anumite competenţe care în continuare sunt căutate pe piaţă şi ca şi în anii trecuţi, pe anumite arii oferta este mai mică decât cererea. Pe de altă parte, noi avem şi programe de internship - de exemplu în zona de tehnologii -, pe care le susţinem de câţiva ani încoace şi avem o grămadă de candidaţi valoroşi, care au fost în internship în anii trecuţi sau anul acesta şi care îşi doresc să continue să lucreze cu noi. Ei reprezintă un pool de candidaţi valoroşi. Dar în continuare sunt arii şi sunt multe companii care recrutează în zona de cyber security sau cloud, de exemplu. Ce ne ajută pe noi este şi faptul că avem o reputaţie bună ca angajator şi candidaţii îşi doresc să se alăture companiei Accenture“, a declarat într-un interviu pentru ZF Raluca Burghelea, country managing director al Accenture România. Ea a adăugat că un alt motiv pentru care candidaţii din piaţa muncii aleg compania Accenture este oportunitatea de a lucra la proiecte internaţionale şi cu echipe formate din colegi cu diverse naţionalităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO