Business Hi-Tech

Gianrodolfo Tonielli, country managing director al Accenture România, cu peste 4.000 de angajaţi: Exodul creierelor a scăzut, acum IT-iştii găsesc aici oportunităţi ca în vest. „România a ajuns acum la un nivel comparabil cu cel al altor ţări în ceea ce priveşte activităţile şi tehnologiile.“

Gianrodolfo Tonielli, country managing director, Accenture România:
România a ajuns acum la un nivel comparabil cu cel al altor ţări în ceea ce priveşte activităţile derulate aici şi tehnologiile utilizate, ceea ce a dus la stoparea exodului de creiere.

Gianrodolfo Tonielli, country managing director, Accenture România: România a ajuns acum la un nivel comparabil cu cel al altor ţări în ceea ce priveşte activităţile derulate aici şi tehnologiile utilizate, ceea ce a dus la stoparea exodului de creiere.

Autor: Adrian Seceleanu

17.08.2023, 12:00 1091

Specialiştii în IT din România găsesc acum pe plan local opor­tu­nităţi de a fi implicaţi în proiecte şi în a utiliza tehnologii com­parabile cu cele din Occident - pe fondul investiţiilor realizate de companii mari internaţionale - astfel că au mai puţine motive ca în trecut să emigreze.

„În ceea ce priveşte România, a existat un decalaj între ţările din Europa Centrală şi de Est şi Europa de Vest. Cu toate acestea, acest decalaj se reduce, iar România este acum la egalitate cu companiile occidentale în anumite domenii. Exodul creierelor a scăzut, deoarece generaţiile tinere, fiind martore ale progresului României, nu mai simt nevoia de a migra în străinătate. Această schimbare pozitivă a fost facilitată de pandemia de COVID-19 şi de întoarcerea în ţară a mai multor oameni“, a spus pentru ZF, într-un interviu prin e-mail, Gianrodolfo Tonielli, country managing director pentru operaţiunile din România ale gigantului din industria serviciilor de IT Accenture.

Accenture a ajuns în România la un număr mediu de peste 3.000 de angajaţi şi a raportat pentru principala sa entitate afaceri de aproape 700 mil. lei pentru 2022, în creştere cu 17% faţă de anul precedent. Conform companiei, numărul total de angajaţi din România este de peste 4.000, dacă sunt luate în considerare toate entităţile deţinute de Accenture pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO