Business Hi-Tech

Profitul Samsung s-a prăbuşit cu 95%, cel mai slab rezultat din ultimii 14 ani pentru gigantul sud-coreean. Divizia de chipuri a raportat o pierdere de 4.580 de miliarde de woni, faţă de un profit de 8.450 mld. woni anul trecut

Profitul Samsung s-a prăbuşit cu 95%, cel mai slab...

Autor: Ştefan Stan

27.04.2023, 08:59 5470

Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume a declarat că profitul operaţional a scăzut la 640 de miliarde de woni (478,6 milioane de dolari) pentru trimestrul ianuarie-martie, în scădere cu 95% faţă de 14.120 de miliarde de woni cu un an mai devreme şi cel mai mic profit pentru orice trimestru din ultimii 14 ani. Veniturile au scăzut cu 18%, la 63,7 trilioane de woni. 

Divizia de cipuri a gigantului tehnologic sud-coreean - în mod normal, cea mai fiabilă - a raportat o pierdere de 4.580 de miliarde de woni, faţă de un profit de 8.450 de miliarde de woni cu un an înainte.

Samsung a semnalat o redresare treptată pentru cipuri în a doua jumătate a anului, după ce divizia sa de semiconductori a raportat joi pierderea record, determinată de cererea slabă pentru deviceuri.

Samsung a declarat că afacerea sa cu cipuri se va concentra pe produse mobile şi servere de mare capacitate "pe baza aşteptărilor privind o redresare treptată a pieţei şi o revenire a cererii globale" în a doua jumătate a anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO