Business Hi-Tech

Microsoft se înţelege bine cu chinezii. Motorul de căutare Baidu va oferi rezultate Bing pentru căutările în engleză

Microsoft se înţelege bine cu chinezii. Motorul de căutare Baidu va oferi rezultate Bing pentru căutările în engleză

Autor: Ştefan Vrabie

05.07.2011, 17:06 83

Baidu, care deţine o cotă de 76% pe piaţa chineză a serviciilorde căutare pe Internet, a încheiat un acord de colaborare cu Bing,motorul de navigare pe web al Microsoft, transmite Reuters.

În urma acestui acord, Bing va oferi servicii de căutare înlimba engleză pentru utilizatorii Baidu. Baidu vrea să îşi extindăoperaţiunile în străinătate, în timp ce Microsoft intenţionează săaibă o prezenţă crescută pe cea mai mare piaţă de Internet dinlume.

Baidu domină piaţa serviciilor de căutare pe Internet din China,după ce Google a închis anul trecut site-ul Google.cn şi şi-aredirecţionat utilizatorii către un site din Hong Kong, în urmaunui conflict cu autorităţile de la Beijing referitor lacenzură.

Parteneriatul va permite ca prin introducerea unor cuvinte înengleză în căsuţa de căutare a Baidu să fie activat automatserviciul Bing, iar rezultatele căutării să fie obţinute înpaginile Baidu. Analiştii consideră că acordul va facilita accesulBing la cei peste 450 de milioane de utilizatori ai Internetuluidin China, cu efect negativ asupra activităţilor Google.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO