Business Hi-Tech

Microsoft nu va include HD-DVD in noile Xbox Elite

29.03.2007, 19:12 8

Microsoft a anuntat ca Xbox Elite, versiunea de top a consolei de jocuri video Xbox 360 care urmeaza a fi lansata pe 29 aprilie in Statele Unite si Canada, nu va include si o unitate optica de inalta definitie HD-DVD, standard promovat activ de Toshiba, scrie Financial Times.
In ultima vreme, Microsoft a preferat sa foloseasca formatul HD-DVD in locul standardului Blu-Ray detinut de japonezii de la Sony pentru lansarea unei unitati optice externe care se poate conecta la consolele Xbox 360. Unii analisti sunt de parere ca decizia Microsoft se datoreaza faptului ca gigantul american a realizat ca Blu-Ray va invinge in "razboiul formatelor HD". Pe de alta parte, Sony face fata cu greu noii generatii de console video produse de Microsoft, versiunea premium a Xbox 360, Elite, fiind asteptata sa continue sa preseze recent-lansatul model PlayStation 3.
Xbox Elite, al carui pret pentru Statele Unite a fost stabilit la 480 de dolari (360 euro), include o unitate de stocare de 120 de GB si poate fi conectata la un televizor ce suporta formatul HD. Microsoft a anuntat ca intentioneaza sa lanseze in cursul acestei veri si versiunile pentru Europa si Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO