Business Hi-Tech

Microsoft lansează Kinect, concurentul direct al Wii

16.06.2010, 00:00 38

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va puneîn vânzare din luna noiembrie tehnologia Kinect, pentru consoleleleXbox 360, care le permite utilizatorilor să controleze jocuriledoar prin mişcările corpului, scrie presa internaţională. Noulprodus vizează creşterea veniturilor unităţii de jocuri a companieişi reprezintă un concurent direct al Wii, dezvoltat deNintendo.

Reprezentanţii Microsoft nu au dat detalii cu privire la preţulKinect, dar analiştii estimează că acesta va fi între 50 şi 200 dedolari. Prin noua tehnologie, Microsoft doreşte creşterea cereriide console, în condiţiile în care vânzările au scăzut cu 11% înacest an în Statele Unite. Kinect ar putea aduce venituri de 1,6miliarde de dolari companiei americane în anul fiscal care începeîn iulie şi de 2 miliarde de dolari în următorul, potrivit GoldmanSachs.

Kinect, cunoscut anterior ca Project Natal, constă într-unsistem cu trei camere video şi un microfon, care se ataşeazăconsolelor Xbox şi permite controlul jocurilor numai prin mişcărilecorpului, nefiind nevoie de o telecomandă. Noul produs permite şiconferinţele video.

Producătorul de software a pus în vânzare o nouă consolă Xbox,mai subţire, cu Wi-Fi încorporat şi mai puţin zgomotos decâtmodelul anterior. El costă 299 de dolari, ca şi modelul vechi.

Lansarea Kinect pune presiune pe Nintendo, care în replicăpregăteşte lansarea unui sistem de jocuri 3D care nu necesităochelarii specifici. La rândul său, cel de-al treilea jucător de pepiaţă, Sony, este aşteptat să lanseze "Move" o nouă tehnologie ceva intra în concurenţă cu Wii şi Kinect.

Nintendo a vândut 277.200 de console Wii în luna aprilie înStatele Unite. În comparaţie, Microsoft a vândut în aceeaşiperioadă 185.000 de Xbox 360, iar Sony 180.800 de PlayStation 3,potrivit unui raport al companiei de cercetare NPD. La nivelmondial, Microsoft a vândut 40 de milioane de Xbox 360, cu 50% maipuţin decât Nintendo, care a vândut 70 de milioane de Wii. Sony avândut 35 de milioane de PlayStation 3.

Microsoft, companie condusă de Steve Ballmer, are o capitalizarede piaţă de 223,43 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO