Microsoft lansează Kinect, concurentul direct al Wii

Autor: Magraon Andreea 16.06.2010

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va pune în vânzare din luna noiembrie tehnologia Kinect, pentru consolelele Xbox 360, care le permite utilizatorilor să controleze jocurile doar prin mişcările corpului, scrie presa internaţională. Noul produs vizează creşterea veniturilor unităţii de jocuri a companiei şi reprezintă un concurent direct al Wii, dezvoltat de Nintendo.

Reprezentanţii Microsoft nu au dat detalii cu privire la preţul Kinect, dar analiştii estimează că acesta va fi între 50 şi 200 de dolari. Prin noua tehnologie, Microsoft doreşte creşterea cererii de console, în condiţiile în care vânzările au scăzut cu 11% în acest an în Statele Unite. Kinect ar putea aduce venituri de 1,6 miliarde de dolari companiei americane în anul fiscal care începe în iulie şi de 2 miliarde de dolari în următorul, potrivit Goldman Sachs.

Kinect, cunoscut anterior ca Project Natal, constă într-un sistem cu trei camere video şi un microfon, care se ataşează consolelor Xbox şi permite controlul jocurilor numai prin mişcările corpului, nefiind nevoie de o telecomandă. Noul produs permite şi conferinţele video.

Producătorul de software a pus în vânzare o nouă consolă Xbox, mai subţire, cu Wi-Fi încorporat şi mai puţin zgomotos decât modelul anterior. El costă 299 de dolari, ca şi modelul vechi.

Lansarea Kinect pune presiune pe Nintendo, care în replică pregăteşte lansarea unui sistem de jocuri 3D care nu necesită ochelarii specifici. La rândul său, cel de-al treilea jucător de pe piaţă, Sony, este aşteptat să lanseze "Move" o nouă tehnologie ce va intra în concurenţă cu Wii şi Kinect.

Nintendo a vândut 277.200 de console Wii în luna aprilie în Statele Unite. În comparaţie, Microsoft a vândut în aceeaşi perioadă 185.000 de Xbox 360, iar Sony 180.800 de PlayStation 3, potrivit unui raport al companiei de cercetare NPD. La nivel mondial, Microsoft a vândut 40 de milioane de Xbox 360, cu 50% mai puţin decât Nintendo, care a vândut 70 de milioane de Wii. Sony a vândut 35 de milioane de PlayStation 3.

Microsoft, companie condusă de Steve Ballmer, are o capitalizare de piaţă de 223,43 miliarde de dolari.