Business Hi-Tech

Microsoft incearca piata de filme online prin Xbox

08.11.2006, 18:33 356

Microsoft va debloca capabilitatile consolei sale de jocuri video (Xbox 360) de descarcare de filme de pe Internet de la studiourile de la Hollywood din 22 noiembrie, scrie presa internationala.
Cei 3 milioane de utilizatori de Xbox 360 din SUA vor putea cumpara productii de televiziune si sa le descarce in memoria consolei de jocuri, dar si sa inchirieze si sa vizioneze filme.
Microsoft va oferi filme produse de Warner Bros si Paramount Pictures si emisiuni TV realizate in studiourile Viacom si CBS prin intemediul platformei Xbox Live Marketplace.
In prezent, Xbox Live Marketplace pune la dispozitia utilizatorilor o gama larga de fisiere muzicale si alt continut video.
"Motivul pentru care studiourile de la Hollywood sunt incantate de parteneriatul cu noi este faptul ca noi avem utilizatori cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, un public extrem de valoros si atractiv pentru retelele de televiziune si furnizorii de continut", a declarat Scott Henson, director de strategie pentru platforma Xbox Live Marketplace.
Clientii noului serviciu au la dispozitie doua saptamani intre momentul descarcarii si cel al vizionarii unui film. Odata ce a inceput vizionarea propriu-zisa, utilizatorii mai pot pastra fisierul video timp de 24 de ore. In cazul productiilor TV, utilizatorul poate folosi fisierele descarcate fara nici o limitare.
Decizia celui mai mare producator mondial de software de a lansa serviciul respectiv va conduce la intensificarea concurentei cu Apple si alte companii de profil, care vor sa profite de pe urma dezvoltarii explozive a transferurilor de fisiere video pe Internet.
Vizionarea de emisiuni TV pe computere, iPod-uri si telefoane mobile a devenit un obicei aproape comun. Astfel, Apple si-a modernizat pagina de internet iTunes Music Store, oferind vizitatorilor nu numai posibilitatea de a descarca melodii, ci si filme.
In cursul acestui an, Amazon.com a anuntat ca va incepe comercializarea de filme prin intermediul magazinului virtual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO