Business Hi-Tech

Mesajele nesolicitate, peste 70% din totalul e-mailurilor

24.08.2007, 19:10 19

Numarul mesajelor electronice tip spam (nesolicitate) din prima jumatate a anului a fost cuprins intre 70% si 80% dintre e-mail-urile care au circulat atat la nivel mondial, cat si in Romania, fiecare utilizator primind in medie 20 de mesaje spam pe zi.
Printre cele mai remarcate mesaje e-mail aparute in prima parte a anului s-au numarat cele care contin imagini gazduite pe servere externe, cele care ofera link-uri catre un site care gazduieste spam-ul propriu-zis, in loc sa contina chiar ele imaginile, precum si cele care utilizeaza cod HTML alterat, se arata intr-un studiu al BitDefender, divizia de secutitate a grupului Softwin.
Mesajele spam care contin atasamente, cum ar fi fisierele PDF, au cunoscut, de asemenea, o crestere semnificativa in prima jumatate a anului 2007. Acestea pot fi cu greu scanate (dezarhivate) de catre majoritatea filtrelor antispam.
In categoria mesajelor care contin imagini, cea mai mare pondere, respectiv 75%, apartine celor de tip "pump-and-dump" forma de frauda ce se bazeaza pe promovarea exagerata a unor actiuni, cumparate initial la un pret scazut si avand ca scop comercializarea lor la suprapret.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO