Business Hi-Tech

MCSI vrea să dea fără licitaţie Radiocom o licenţă TV digitală

27.07.2010, 23:30 29

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) aelaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care una dintrelicenţele pentru tranziţia la televiziunea digitală terestră să fieatribuită direct Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR),până cel mai târziu la 1 august, pentru suma de un milion deeuro.

Potrivit datelor obţinute de Mediafax, proiectul de hotărâre deguvern elaborat de Ministerul Comunicaţiilor şi SocietăţiiInformaţionale (MCSI), prin care va fi modificată Hotărârea deGuvern privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelorradio în sistem digital terestru de televiziune şi Strategiaprivind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la ceadigitală tereastră, a fost respins marţi de Consiliul Naţional alAudiovizualului (CNA).

Stabilirea câştigătorilor procedurilor de selecţie se va face"cel mai târziu până la data de 15 octombrie 2010, pentru douălicenţe de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digitalterestru acordate prin proceduri de selecţie comparative distincte"şi "cel mai târziu până la 1 august 2010, o licenţă de utilizare afrecvenţelor radio în sistem digital terestru va fi atribuităSNR".

Totodată, proiectul prevede stabilirea câştigătorilor "cel maitârziu până la data de 15 decembrie 2010, pentru 3 licenţe deutilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru acordateprin proceduri de selecţie competitivă". Proiectul mai arată că"pentru finalizarea procesului de tranziţie la termenul asumat şinotificat la nivelul Comisiei Europene, al treilea multiplexdigital naţional, bazat pe frecvenţele utilizate în prezent înreţeaua postului public TVR 2, va fi atribuit Societăţii Naţionalede Radiocomunicaţii SA (SNR) până la data de 1 august 2010, cuplata unei taxe de licenţă în valoare de 1.000.000 de euro".

"În perioada 2005-2008, SNR a desfăşurat mai multe programe demodernizare, în valoare totală de circa 100 de milioane de dolari.Toate emiţătoarele de putere achiziţionate prin aceste programe aufost prevăzute cu posibilitatea de a transmite programe digitale deteleviziune, cu transformări minime. Infrastructura actuală a SNRpermite o acoperire în populaţie cu programele publice TVR 1, TVR 2ale Societăţii Române de Televiziune de peste 95% (...) Nu maiexistă pe piaţa actuală un operator care să poată oferi o asemeneaacoperire şi calitate superioară a transmisiilor de televiziune",se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO