Business Hi-Tech

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România a ajuns la afaceri de 312 mil. dolari în 2021, în creştere cu 20%

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.10.2022, 11:30 182

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România a înregistrat o creştere de 20% a cifrei de afaceri la finalul anului trecut faţă de anul 2020, ajungând astfel la 312 milioane de dolari, potrivit unui studiu anual realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA). 

„2021 reprezintă pentru industria dezvoltatoare de jocuri video din România unul din anii cu cele mai mari creşteri din istorie. Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este din ce în ce mai atractivă pentru investitori, companii multinaţionale, şi chiar pentru autorităţi, având în vedere că rata de profitabilitate a acestui sector este de două ori mai bună decât media naţională“, a spus Cătălin Butnariu, preşedinte al RGDA.

Pe parcursul anului trecut, companii de profil de pe pieţe internaţionale au făcut paşi pe piaţa naţională şi au deschis birouri în România. Astfel, în 2021 studioul românesc AMC România a fost preluat de Keywords Studios, iar Funcom, cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia, şi studioul polonez Ten Square Games, dezvoltator de jocuri pentru mobile, au deschis birouri în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO