Business Hi-Tech

HP a investit un milion de euro intr-un centru de servicii

15.06.2005, 18:04 20

Compania producatoare de echipamente si servicii IT Hewlett-Packard Romånia va inaugura måine la Bucuresti Centrul Regional de Afaceri, o locatie din care specialistii HP vor oferi servicii pentru departamente interne ale companiei si parteneri din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Investitia totala se ridica la aproximativ 1 mil. euro, a spus pentru ZF Eric Vuillet, manager HP pentru relatia cu clientii din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa.

"In astfel de cazuri, investitia tipica este de 10.000 de euro pe angajat", iar in noul centru vor lucra pentru inceput aproximativ 100 de specialisti, a spus el. Angajatii noului centru HP vor oferi servicii de tip call center, management al informatiilor, coordonarea activitatilor de asistenta locala, administrarea contractelor de asistenta, intretinerea bazelor de date, servicii administrativ-financiare.

Numarul angajatilor s-ar putea dubla in urmatorul an, a mai spus Vuillet. "Insa nu ne concentram doar pe numar, ci si pe valoarea serviciilor oferite. Valoarea furnizata de angajati creste in urma training-urilor si a dezvoltarii unei bune intelegeri a mediului de afaceri". Centrul a inceput sa functioneze inca de acum aproximativ un an si a reunit initial doar o echipa de dezvoltatori de software, a spus Radu Enache, country manager al HP Romånia. Ulterior, acestora li s-au adaugat si o echipa de specialisti in servicii. "Datorita rezultatelor bune, compania a decis sa dedice un sediu nou echipei de servicii. In perioada urmatoare, investitiile si echipa vor continua sa creasca", a spus Enache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO