Business Hi-Tech

Google: căutările de pe smartphone, 15% din total

Google: căutările de pe smartphone, 15% din total

Autor: Adrian Seceleanu

28.03.2013, 00:07 809

Căutările realizate de români pe internet prin intermediul Google de pe un smartphone au ajuns să deţină o pondere de aproape 15% din total, dublu faţă de anul trecut şi de cinci ori mai mult decât în 2010, a declarat într-un interviu pentru ZF Doina Costache, industry manager la subsidiara locală a companiei americane.

„La jumătatea anului trecut aproximativ 7% din totalul căutărilor erau cele generate de pe echipamente mobile. Evoluţia este într-adevăr una accelerată şi în prezent am ajuns undeva spre aproape 15% din totalul căutărilor de pe mobile“, a spus Doina Costache.

Google nu oferă date privind traficul pe care îl înregistrează în România, însă cel mai probabil motorul de căutare are lunar peste trei milioane de clienţi unici - cât au cele mai vizitate site-uri locale pentru care există date privind traficul - şi zeci sau sute de milioane de vizite. Potrivit datelor Statcounter, Google avea în martie o cotă de 97% din piaţa motoarelor de căutare online din România.

Avansul accelerat al căutărilor de pe smartphone-uri vine pe fondul vânzărilor în creştere de echipamente şi al schimbărilor de comportament al clienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO