Google: căutările de pe smartphone, 15% din total

Autor: Adrian Seceleanu 28.03.2013

Căutările realizate de români pe internet prin intermediul Google de pe un smartphone au ajuns să deţină o pondere de aproape 15% din total, dublu faţă de anul trecut şi de cinci ori mai mult decât în 2010, a declarat într-un interviu pentru ZF Doina Costache, industry manager la subsidiara locală a companiei americane.

„La jumătatea anului trecut aproximativ 7% din totalul căutărilor erau cele generate de pe echipamente mobile. Evoluţia este într-adevăr una accelerată şi în prezent am ajuns undeva spre aproape 15% din totalul căutărilor de pe mobile“, a spus Doina Costache.

Google nu oferă date privind traficul pe care îl înregistrează în România, însă cel mai probabil motorul de căutare are lunar peste trei milioane de clienţi unici - cât au cele mai vizitate site-uri locale pentru care există date privind traficul - şi zeci sau sute de milioane de vizite. Potrivit datelor Statcounter, Google avea în martie o cotă de 97% din piaţa motoarelor de căutare online din România.

Avansul accelerat al căutărilor de pe smartphone-uri vine pe fondul vânzărilor în creştere de echipamente şi al schimbărilor de comportament al clienţilor.