Business Hi-Tech

Google, anchetată pentru încălcarea regulilor antitrust

07.07.2010, 23:16 23

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, ar putea fisupusă unei anchete a Uniunii Europene, în contextul în careautorităţile de reglementare a blocului comunitar investighează maimulte acuzaţii împotriva companiei americane de încălcare aregulilor antitrust în ceea ce priveşte căutările pe internet,relatează Bloomberg.

"Comisia Europeană examinează câteva acuzaţii de comportamentneconcurenţial. Suntem de-abia la început, dar având în vedereimportanţa unei pieţe de căutări online, o să fim foarte atenţi", adeclarat Joaquin Almunia, comisar pentru competiţie, fără amenţiona însă cuvântul "Google".

Declaraţiile au fost făcute la cinci luni după ce comparatorulbritanic de preţuri Foundem, motorul de căutare francez Ejustice.frşi Microsoft au depus o plângere de încălcare a regulilor antitrustîmpotriva Google.

Comisia Europeană nu a deschis încă o anchetă oficială în acestcaz.

În urma depunerii plângerii, reprezentanţii Google, care deţine79% din căutările online din Europa potrivit companiei de cercetareComScore, au declarat că speră ca argumente lor să convingăinstituţiile europene să nu înceapă ancheta. Joaquin Almunia, careanterior a fost comisar pentru afaceri economice şi monetare, adeclarat că regulile antitrust trebuie impuse companiilor dindomeniul internet la fel ca şi în celelalte industrii.

El a mai spus că autorităţile de reglementare vor ceresimplificarea acordării de licenţe conţinutului online, ca în cazulmuzicii şi al videoclipurilor, în interiorul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO