Business Hi-Tech

Facturile de mobil vor scădea cu 150 mil. euro dacă se reduc tarifele de interconectare

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM

Tarifele de interconectare rămân cheia competiţiei în telecom. Datele din piaţă demonstrează că nivelurile stabilite de ANCOM în ultimii 10 ani au stimulat concurenţa, inovaţia şi investiţiile în piaţa de comunicaţii din România.

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM Tarifele de interconectare rămân cheia competiţiei în telecom. Datele din piaţă demonstrează că nivelurile stabilite de ANCOM în ultimii 10 ani au stimulat concurenţa, inovaţia şi investiţiile în piaţa de comunicaţii din România.

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2013, 00:08 186

Compania RCS&RDS, cel mai mare operator de pe piaţa locală de comunicaţii controlat de un antreprenor român, cu afaceri de 459 de milioane de euro în 2012, susţine că propunerea şoc a autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) de a reduce tariful de interconectare practicat de operatorii de telefonie mobilă de la 3,07 eurocenţi/ minut cât este în prezent la 0,86 eurocenţi pe minut din anul 2014 va avea un impact pozitiv asupra competiţiei de pe piaţă şi va determina o reducere a costurilor plătite de clienţi cu 150 de milioane de euro pe an.

„Impactul scăderii tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele de comunicaţii mobile (luând în calcul traficul total de voce terminat către reţelele mobile naţionale şi originat din alte reţele fixe şi mobile naţionale) asupra consumatorilor ar însemna reduceri de costuri de peste 150 de milioane de euro pe an, care credem că ar trebui să se reflecte în sumele plătite de utilizatorii finali. Mai mult, reducerea tarifelor de interconectare mobile reflectată în preţurile consumatorilor ar duce la scăderea facturilor acestora, dar şi la încurajarea consumului“, estimează reprezentanţii RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO