Business Hi-Tech

De ce platesc romanii cel mai mult pentru Blackberry

De ce platesc romanii cel mai mult pentru Blackberry
10.12.2009, 23:08 30

Blackberry, cea mai utilizata solutie de e-mail mobil din mediulde business, un serviciu care permite primirea in timp real amesajelor si vizualizarea unor documente Word sau Excel direct depe telefonul mobil, are cele mai mari tarife din regiune inRomania, din punctul de vedere al raportului dintre costuri sicantitatea de informatii transferata.

Orange, Vodafone si Cosmote - cei trei operatori de telefoniemobila care vand solutiile Blackberry in mai multe tari dinregiune, ofera un trafic de date inclus mai mic in Romania, chiardaca nu practica tarife absolute mai mari pe piata locala.

Spre exemplu, cu un abonament Blackberry de aproximativ 10 europe luna un grec primeste trafic de 100 MB de date, iar un romandoar 5.

Avand un trafic de date inclus mai mic, romanii risca sadepaseasca cu usurinta limitele incluse de trafic, astfel ca potajunge rapid in situatia de a plati facturi mai mari, pentru cavolumul de date suplimentar se plateste. Operatorii spun capreturile sunt motivate de subventiile mari la telefoane. InRomania sunt aproximativ 50.000 de utilizatori de Blackberry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO