Business Hi-Tech

Cum îşi răsfaţă Google angajaţii. Vedeţi aici cum arată un birou nou renovat pentru angajaţii gigantului internet

Cum îşi răsfaţă Google angajaţii. Vedeţi aici cum arată un birou nou renovat pentru angajaţii gigantului internet

Birourile Google din Pittsburgh

Autor: Adrian Voicu

08.02.2011, 12:01 88

Noile birouri din Pittsburgh ale gigantului internet Googlearată încă o dată răsfăţul pe care compania îl oferă angajaţilorsăi pentru a-i menţine inovativi şi concentraţi asupra muncii.

Astfel, arhitecţii companiei americane Strada au făcut schimbăriradicale unei fabrici de biscuiţi veche de peste 100 de ani, dinPittsburgh Pennsylvania, pentru a acomoda angajaţii companiei.

Printre elementele de design ale noului sediu se numără şi zoneneterminate în mod deliberat astfel încât zona să pară a fiinteriorul unui calculator. Deşi numărul angajaţilor de la birouldin Pittsburgh a crescut în doar patru ani de la doi la 150,directorul sediului Andrew Moore a declarat că Google încă se aflăîntr-o perioadă de angajări.

Noile birouri par să fie atât de atrăgătoare încât mulţi foştiangajaţi s-au întors înapoi în companie, mai spune Moore. În acestebirouri "nu apuci să uiţi că lucrezi la Google", a declarat pentrupublicaţia Post Gazette Jen Crowley, recruiter al companiei.

GALERIE FOTO

Totul este colorat în culorile logo-ului Google, de la roşulscaunelor la verdele pereţilor şi până la sistemul de culoriroşu-galben-verde prin care este evaluată mâncarea.

Cum arata birourile celor maipopulare site-uri de socializare

Când designerii au vrut să imite alte birouri ale Google, şefiimotorului de căutare ar fi refuzat categoric, fiind în filosofiacompaniei să nu imite birourile din alte părţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO