Business Hi-Tech

Cu ce idei de business au câştigat 50 de tineri maratonul de programare Innovation Labs

Cu ce idei de business au câştigat 50 de tineri...

Autor: Corina Mirea

03.03.2014, 22:09 728
O platformă socială prin care utilizatorii pot trimite colete dintr-o ţară în alta printr-o persoană care deja călătoreşte pe ruta respectivă, o aplicaţie care ajută utilizatorii să găsească locuinţe de vânzare sau de închiriat cu ajutorul Google Maps şi un sistem de profilare a utilizatorilor de jocuri video de pe reţele sociale sunt doar câteva dintre ideile de afaceri dezvoltate de aproximativ 50 de studenţi şi absolvenţi pasionaţi de IT care au câştigat hackatonul organizat în weekend în cadrul programului Inno­vation Labs la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Tinerii, împărţiţi în 16 echipe, care au primit undă verde din partea juriului, au lucrat non-stop timp de două zile pentru a dezvolta o aplicaţie cu potenţial de business, iar în următoarele trei luni vor primi sfaturi, vor fi consiliaţi şi mentoraţi de 70 de antreprenori, profesori şi oameni de afaceri.

La finalul programului, în luna mai, cele 16 echipe îşi vor prezenta planul final de afaceri în faţa unui juriu care le va evalua şi valida start-up-urile.

Printre mentorii incluşi în acest program se numără Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de automatică şi calculatoare din cadrul Politehnica din Bucureşti şi unul dintre iniţiatorii programului Innovation Labs, Marius Ghenea (antreprenor, profesor în cadrul programului EMBA MSM Raţiu), Radu Georgescu (fondator al Gecad), Vladimir Oane (chief product officer la UberVU), Julien Ducarroz (Chief commercial officer al Orange) sau Monica Ene Pietroşanu (R&D country manager, Intel).

La startul maratonului de programare coordonat de TechLounge şi Tech-Soup (două asociaţii care încurajează antreprenoriatul în IT&C) au fost prezenţi mai mult de 150 de tineri. La finalul acestei săptămâni, în cadrul programului Innovation Labs, va fi organizat un hackaton şi la Cluj.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO