Business Hi-Tech

Canon a înregistrat cea mai mare creştere pe bursă din 2009

Autor: Ştefan Vrabie

27.04.2011, 23:31 36

Canon, cel mai mare producător de camere foto, a urcat cel maimult în decurs de un an pe bursa din Tokio, în urma speculaţiilorrevizuite de companie cu privire la profitul şi vânzările din acestan, scrie Reuters. Acţiunile companiei au crescut cu 6,4 procente,înregistrând cel mai mare câştig din decembrie 2009 şi pânăacum.

Cutremurul şi tsunamiul din 11 martie în Japonia vor costacompania aproape 3,9 miliarde de dolari în vânzări pierdute şiaproape 2,4 miliarde în profit operaţional în acest an, potrivitunui raport făcut de Canon.

"Piaţa se aşteaptă ca Canon să poată ajunge din nou la nivelulde producţie deplină în a doua jumătate a anului", a declaratMasahiro Shibano, analist la Citigroup. "Profitul net la sfârşitulanului va fi probabil de 11 procente, la 2,7 miliarde de dolari",au declarat oficialii companiei, revizuind previziunile făcuteanterior care estimau o creştere de 26%. Compania a redusobiectivul de vânzare a aparatelor foto compacte de la 23 demilioane de unităţi la 20 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO