Canon a înregistrat cea mai mare creştere pe bursă din 2009

Autor: Ştefan Vrabie 27.04.2011

Canon, cel mai mare producător de camere foto, a urcat cel mai mult în decurs de un an pe bursa din Tokio, în urma speculaţiilor revizuite de companie cu privire la profitul şi vânzările din acest an, scrie Reuters. Acţiunile companiei au crescut cu 6,4 procente, înregistrând cel mai mare câştig din decembrie 2009 şi până acum.

Cutremurul şi tsunamiul din 11 martie în Japonia vor costa compania aproape 3,9 miliarde de dolari în vânzări pierdute şi aproape 2,4 miliarde în profit operaţional în acest an, potrivit unui raport făcut de Canon.

"Piaţa se aşteaptă ca Canon să poată ajunge din nou la nivelul de producţie deplină în a doua jumătate a anului", a declarat Masahiro Shibano, analist la Citigroup. "Profitul net la sfârşitul anului va fi probabil de 11 procente, la 2,7 miliarde de dolari", au declarat oficialii companiei, revizuind previziunile făcute anterior care estimau o creştere de 26%. Compania a redus obiectivul de vânzare a aparatelor foto compacte de la 23 de milioane de unităţi la 20 de milioane.