Business Hi-Tech

BitDefender lansează o nouă suită de soluţii de securitate pentru companii

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2011, 17:39 194

Compania românească BitDefender, numărul unu pe piaţa locală desoft de securitate, a lansat o nouă soluţie dedicată companiilormici şi mijlocii, BitDefender Business Solutions 3.5, care permiteadministrarea politicilor de securitate la nivelul întregii reţeleşi la protecţia staţiilor de lucru şi a serverelor.

Suita dezvoltată de BitDefender permite printre alteleconfigurarea şi administrarea de la distanţă a setărilor de sistemaplicate serverelor şi clienţilor sau raportarea incidentelorlegate de prezenţa unor programe periculoase, pentru stabilireavitezei şi a evoluţiei infecţiilor.

Piaţa românească a soluţiilor de securitate IT va urca în acestan cu minim 10%, de la 8 milioane euro anul trecut, datorităcreşterii accesului la internet şi evoluţiei reţelelor sociale, aestimat anterior directorul general al BitDefender România, RăzvanVâlceanu. Potrivit lui producătorul român de soluţii de securitateocupă prima poziţie pe piaţa locală, cu o cotă de aproximativ 40%,însumând atât segmentul consumatorilor finali, cât şi alcompaniilor (IMM şi corporaţii), în proporţie de 50% pentru produsecorporate şi 50% pentru utilizatori finali.

Acţionarul majoritar al companiei este familia Talpeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO