BitDefender lansează o nouă suită de soluţii de securitate pentru companii

Autor: Adrian Seceleanu 22.06.2011

Compania românească BitDefender, numărul unu pe piaţa locală de soft de securitate, a lansat o nouă soluţie dedicată companiilor mici şi mijlocii, BitDefender Business Solutions 3.5, care permite administrarea politicilor de securitate la nivelul întregii reţele şi la protecţia staţiilor de lucru şi a serverelor.

Suita dezvoltată de BitDefender permite printre altele configurarea şi administrarea de la distanţă a setărilor de sistem aplicate serverelor şi clienţilor sau raportarea incidentelor legate de prezenţa unor programe periculoase, pentru stabilirea vitezei şi a evoluţiei infecţiilor.

Piaţa românească a soluţiilor de securitate IT va urca în acest an cu minim 10%, de la 8 milioane euro anul trecut, datorită creşterii accesului la internet şi evoluţiei reţelelor sociale, a estimat anterior directorul general al BitDefender România, Răzvan Vâlceanu. Potrivit lui producătorul român de soluţii de securitate ocupă prima poziţie pe piaţa locală, cu o cotă de aproximativ 40%, însumând atât segmentul consumatorilor finali, cât şi al companiilor (IMM şi corporaţii), în proporţie de 50% pentru produse corporate şi 50% pentru utilizatori finali.

Acţionarul majoritar al companiei este familia Talpeş.