Business Hi-Tech

Arabii suspendă serviciile BlackBerry din motive de securitate naţională

Arabii suspendă serviciile BlackBerry din motive de securitate naţională
02.08.2010, 14:14 91

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor interzice din toamnă serviciilede comunicaţii mobile oferite de BlackBerry, pentru că, spunautorităţile, îşi desfăşoara activitatea în afara legii şi ridicăprobleme de securitate naţională, scrie Financial Times.

Serviciile BlackBerry - brand deţinut de canadienii de laResearch in Motion (RIM) - cum ar fi contul de e-mail sau mesagerieinstant, folosesc reţele interne codificate care nu pot fimonitorizate de guvern. RIM este singurul furnizor de servicii dedate din Emirate care refuză accesul autorităţilor la sistemeleproprii.

Anunţul făcut luni de EAU este primul din această regiune, însăalte state ar putea să-i urmeze exemplul, mai ales ca India aavertizat deja pentru a doua oară ca ar putea face la fel, dincauza unor îngrijorări similare.

Motivaţia oficială a autorităţilor din EAU a fost că "anumiteservicii BlackBerry permit utilizatorilor să acţioneze fără niciunfel de răspundere juridică, prezentând astfel riscuri juridice,sociale şi de securitate naţională".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO