Business Hi-Tech

Apple va lansa un iPod cu conectivitate de date 3G

Apple va lansa un iPod cu conectivitate de date 3G

Autor: Ştefan Vrabie

11.07.2011, 00:00 257

Apple, cea mai mare companie de tehnologie din lume, ar putealansa o versiune a playerului muzical iPod Touch (foto) care se vaputea conecta la reţele de internet mobil 3G, potrivit mai multorsurse citate de site-ul AppleSpot.nl. Însă, spre deosebire deiPhone, gadgetul nu va putea fi utilizat ca telefon mobil. Site-ulolandez susţine că gadgetul va putea folosi servicii precum Skypepentru apeluri VoIP (Voice over IP) de voce şi video.

Utilizatorul va putea să se conecteze la reţelele sociale şi săjoace jocuri online. Dispozitivul, potrivit site-ului, va fi lansatcel mai probabil în acest an. El va funcţiona la fel ca iPad-ul,conexiunea fiind posibilă printr-un simcard 3G.

Alegerea companiei Apple de a lansa un iPod 3G "este logică",deoarece iPod-ul se poate conecta momentan doar la reţele Wi-Fi,limitare care îl împiedică să fie un "adevărat gadget mobil",conform sursei citate. Întrebarea rămâne cum vor reacţionafurnizorii de telefonie mobilă la acest lucru, deoarece numărulutilizatorilor Skype ar putea exploda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO