Business Hi-Tech

Apple, cea mai recentă victimă a hackerilor Anonymous şi LulzSec

Apple, cea mai recentă victimă a hackerilor Anonymous şi LulzSec

Autor: Adrian Voicu

04.07.2011, 18:45 754

Apple s-a pomenit a fi cea mai recentă victimă a valului despargeri de site-uri din ultima perioadă, un grup de hackeripostând duminică un document în care pretindea că se află nume deutilizatori şi parole de pe un server al companiei Apple,informează WSJ.

"AntiSec", campania de hacking desfăşurată de două grupări dehackeri - Anonymous şi Lulz Security - au postat documentul careconţine un link la un presupus server Apple, împreună cu paroeleleşi numele de utilizator a 26 de membri cu drept de administrare peserver.

Hackerii au declarat într-o postare pe Twitter că au accesatsistemele Apple ca urmare a unei erori de programare asoftware-ului companiei americane.

Spargerea serverului Apple este continuarea unei campanii caredurează de două luni şi căreia i-au căzut victimă companii precumSony Corp, AT&T sau agenţii guvernamentale ca Senatul american,CIA şi Departamentul de protecţie publică din Arizona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO